Het is zover! De eerste vaccinaties tegen het Corona virus zijn gezet. Vanmorgen vroeg was Eva Punt de eerste cliënt bij Leekerweide die de prik gezet kreeg. De eerste fase van vaccineren wordt gezet bij cliënten die onder behandeling van de eigen medische dienst vallen.
'Ik ben niet zenuwachtig hoor,'vertelt Eva. 'Ik vind het heel belangrijk dat deze prik gezet wordt. Ik woon op locatie Barnsteen in Hoogwoud. Tijdens de eerste lockdown waren we overal van afgesloten. En zo enorm lang. Dat was echt niet leuk. Ik raakte snel geïrriteerd en ik reageerde dat af op mijn huisgenoten. Het was echt geen leuke tijd. Gelukkig kregen we daarna weer meer vrijheid. Toch ben ik echt wel klaar met het virus. Dus zet die prik er maar in!'.
En ook binnen de ouderenzorg waren de verpleegafdelingen en - verpleeghuizen aan de beurt. Voor Wilgaerden betekent dat de cliënten op de Wilgenhof, Weidehof en op de afdeling Hazelaar van Avondlicht aan de beurt zijn. Meneer Korf mocht op Avondlicht de spits afbijten. De mouw werd opgestroopt en met een geïnteresseerde blik nam hij de vaccinatie in ontvangst. De andere 13 bewoners volgden daarna. En met een jarige medewerker wordt er dan ook nog eens getrakteerd op taart. Wat een feest!
Monique werkt op de afdeling Hazelaar en geeft aan hoe zeer naar de vaccinatie wordt uitgekeken. 'We hebben tijdens de eerste lockdown gezien wat besmettingen met iedereen doet. Het is keihard werken, lange dagen maken en jezelf compleet afzonderen om je gezinsleden thuis niet te besmetten. Ik had mijn ouders bijvoorbeeld ook weken niet gezien, omdat ik geen enkel risico wilde lopen. Op het werk zelf werk je op dit moment in beschermende kleding die het werk er niet makkelijker op maakt. De zorg-rondes duren extra lang omdat je extra hygiënisch te werk gaat. Er wordt extra veel schoongemaakt en de cliënten wil je daarnaast ook nog wat extra aandacht geven. Gelukkig hebben wij een hecht team dat ook op elkaar let. Je verhaal kwijt kunnen aan collega's is zo belangrijk. En dan nu de vaccinaties. We hopen dat we daardoor weer snel terug naar 'normaal' kunnen. Iedereen is er zo aan toe!'